Tegels zijn een uitstekend oppervlak voor buitenruimtes zoals terrassen en terrassen, omdat ze duurzaam, onderhoudsvriendelijker en stabieler en duurzamer zijn dan straatstenen. Er zijn veel verschillende soorten buiten tegels, maar u zult ze allemaal stijlvol en sterk genoeg vinden om buiten te blijven. Als u meer te weten komt over enkele van de veelvoorkomende opties voor buitentegels, kunt u het beste materiaal voor uw terras of terras selecteren.
De beste opties voor buiten tegels: Natuursteen tegels
Natuursteen is de overkoepelende term voor tegels gemaakt van graniet, leisteen, kalksteen en travertijn. Tegels gemaakt van deze materialen zijn populair omdat ze naadloos werken in een buitenomgeving. U betaalt echter iets meer voor hun opvallende uiterlijk. Gepolijste stenen tegels zijn chic en gemakkelijk te onderhouden, maar ze kunnen glad worden als ze nat zijn. Getrommelde of geslepen natuursteentegels, die een ingebouwde slipweerstand hebben, zijn veiliger.
Granieten Tegels
Graniettegels zijn de hardste natuursteentegels, dus u zult merken dat ze zeer duurzaam en bestand zijn tegen de elementen. Het is een van de beste opties voor buitentegels als u op zoek bent naar natuursteen. Overweeg graniet als u in een deel van het land woont waar van seizoen tot seizoen aanzienlijke weersveranderingen optreden. Granieten tegels zijn ook verkrijgbaar in een reeks kleuren, van opvallend wit tot stemmig zwart. Keramische buitentegels zijn bijvoorbeeld weer geschikter voor warmere temperaturen.
Marmeren tegels
Marmer is iets minder hard en poreuzer, dus het moet worden afgedicht om het voetverkeer en het weer te weerstaan. De unieke, geaderde afwerking geeft het een verfijnde uitstraling waar veel huiseigenaren dol op zijn. Waaltjes geven bijvoorbeeld een iets goedkopere uitstraling in vergelijking met marmeren tegels. Je vindt marmeren tegels in veel verschillende kleuren, van wit tot zwart. Glad gepolijst marmer is chic, maar slipvaste ruwe marmeren tegels zijn een slimmere keuze voor buitenvloeren.
Kalksteen een zachte en poreuze buitentegel
Kalksteen is een zachtere, meer poreuze steen, dus u moet deze tegels afdichten om ze te beschermen tegen vlekken en weersinvloeden. Het vertoont ook gemakkelijk slijtage, dus ze worden niet aanbevolen voor gebieden met veel verkeer. Ze zijn ook gevoelig voor barsten tijdens koude winters. De kenmerkende groeven van de steen creëren een ongewone textuur die liefhebbers van kalksteen niet kunnen weerstaan. Kalksteen is een bleke steen, met kleuren variërend van wit tot bruin. Gepolijste kalksteentegels kunnen glad worden als ze nat zijn, maar er zijn antislip getrommelde versies voor terrassen bij zwembaden en terrassen die niet overdekt zijn.
Hout en composiet terrastegels
Houten tegels zijn een andere slimme keuze voor terrassen en patio’s. Ze zijn gemaakt van hardhout om ze sterk genoeg te maken om voetverkeer en de elementen te overleven. Ipe en bangkirai zijn twee van de meest populaire houten tegels die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Ipe houten tegels hebben een aantrekkelijke natuurlijke nerf. Ze zijn ook van nature bederf-, insecten- en brandwerend, dus ze kunnen huiseigenaren echte gemoedsrust geven. Bangkirai-houten tegels zijn ook bestand tegen insecten, waaronder destructieve termieten. Omdat ze geschikt zijn voor binnen- en buitenprojecten, zijn ze de ideale keuze voor huiseigenaren die een naadloze stroom willen creëren van hun binnen kamers naar amusements ruimtes buitenshuis, zoals terrassen en patio’s.
Onder de opties voor buitentegels zijn houten tegels zeer betaalbaar vanwege hun gemakkelijke beschikbaarheid. Ze zijn er ook in meer kleuren dan je zou verwachten. Van romig bleek hout tot dramatisch donkerder hout, met houten tegels kun je voor minder geld een scala aan looks creëren. Sommige houten tegels hebben zelfs verhoogde PVC-platforms voor een betere afwatering
Om de levensduur van uw houten tegels te verlengen, legt u ze op een harde ondergrond van beton of asfalt. U moet ook tijd vrijmaken voor doorlopend onderhoud. Zoals alle houtproducten, moeten houten tegels om de drie jaar worden gewassen en behandeld met een houtafwerking om er op hun best uit te zien en hun levensduur te verlengen.
Composiet terrasplanken zijn een goede keuze voor diegenen die minimaal onderhoud wensen. Het is minder gevoelig voor waterschade en gaat lang mee. Het wordt composiet genoemd omdat het is gemaakt van zowel plastic als houtvezels.